Ceremoniespreker

Trouwen maar dan anders met jullie eigen ceremoniespreker

Behalve trouwambtenaar ben ik ook ceremoniespreker. Maar wat is nou het verschil?

Ceremoniële Verbintenis

In Nederland zijn heel veel mooie locaties om elkaar het ja woord te geven, de officiële trouwlocaties. Maar…… wat als jullie een andere mooie locatie hebben gevonden waar je volgens de wet niet het officiële ja woord mag geven?

Of de gemeente geeft geen toestemming om daar te mogen trouwen?
Dan is een ceremoniële verbintenis een uitkomst. Steeds vaker besluiten stellen te kiezen voor een ceremoniële verbintenis door een ceremoniespreker.

Jullie sluiten het wettelijk deel dan op een ander tijdstip maar wel vóór de ceremoniële verbintenis. Het wettelijk deel kunnen jullie sluiten op een goedkoop moment, bijvoorbeeld op een maandag- of dinsdag morgen. Voor de wet zijn jullie dan officieel getrouwd en daarna kunnen jullie op elke plek en tijdstip de ceremonie van jullie dromen laten plaatsvinden met jullie eigen ceremoniespreker.

Herbevestiging

Jullie zijn al getrouwd en willen de ceremonie nog eens over doen maar dan anno nu? Met jullie eigen ceremoniespreker.

Met een herbevestiging staan jullie nog eens stil bij wat de liefde jullie zoal heeft gebracht in al die jaren. Opnieuw elkaar de liefde verklaren ten overstaan van jullie dierbaren waar jullie zo mee verbonden zijn.

Ook dat kan met behulp van een ceremoniespreker.

Graag denk ik met jullie mee. En zal ik net als bij een wettelijk gesloten huwelijk met al mijn enthousiasme jullie liefdesverhaal vertellen. Want wat is er nu mooier dan dat alle losse stukjes als een complete puzzel in elkaar worden gezet en zo het verhaal weergeven zoals jullie het bedoelt hadden.

Deelnemer Love and Marriage

© Jullie Moment, Ria Fenneman - Mensies 2018