Over Ria

Wie is Ria, behalve gepassioneerd trouwambtenaar en ceremoniespreker

Mijn naam is Ria Fenneman- Mensies, geboren in het begin van de jaren zestig en sinds oktober 2007 beëdigd en benoemd als trouwambtenaar.

Trouwen

Het trouwen, de liefde, het geluk en alles om de huwelijksdag heen, zit in mijn bloed. Het is voor mij zoveel meer dan een passie; met iedere ademhaling adem ik de magische wereld van het trouwen in en weer uit.
Telkens, wanneer ik naar een liefdesverhaal van een stel mocht luisteren, werd ik van binnen zo blij dat ik deze liefde mocht verwoorden tijdens de ceremonie. Wat een voorrecht.
Dit zou ik elke dag wel willen doen, het liefdesverhaal vertellen van twee personen die hun liefde willen laten bezegelen met een huwelijk, maar ik kwam er al snel achter dat ik daar als gemeente Babs te weinig tijd voor kreeg. Te veel regeltjes waar ik me aan moest houden, alhoewel mijn gemeente soepel is vergeleken bij andere gemeenten.

Anders

Ik wilde het anders doen, veel verhalen vertellen, alle puzzelstukjes in elkaar laten passen tot een complete puzzel, dierbaren die zich kunnen uitspreken, kinderen erbij betrekken maar ook de (groot)ouders, die zo belangrijk zijn voor het bruidspaar, tijd voor live muziek, tijd voor het bruidspaar zelf.Niet dat de hele ceremonie binnen een half uur klaar moest zijn. Het moest bruisen van de liefde met emotie en gevoel, dat zou mijn missie worden.

Zelfstandig

Met deze opdracht aan mijzelf, heb ik mij in november 2011 ingeschreven bij de kamer van koophandel als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker van Jullie Moment trouwen & zo.
Ik trouw met heel veel liefde en enthousiasme stellen, ongeacht ras, geloofsovertuiging en seksuele geaardheid in binnen- en buitenland op de meest uiteenlopende locaties én ik kan met een gerust hart zeggen dat mijn missie is geslaagd. Steeds meer bruidsparen zien nu gelukkig in wat de meerwaarde van een zelfstandig trouwambtenaar is.

Make a Wish

Naast het zelfstandig trouwambtenaar zijn ben ik wensvervuller bij Stichting Make-a-Wish Nederland. Als wensvervuller help ik mee om het onmogelijke mogelijk te maken. Een vrijwilligersbaan die mij ontzettend veel voldoening geeft.

Kernwoorden die bij mij passen zijn:
Eerlijk, rechtvaardig, vrolijk, ontspannen, luisterend oor, relaxed, emotie met een lach en een traan, interactie, meelevend, meevoelend en veel humor.

Zeggen jullie ook Ja tegen mij? Tot snel !!!Liefs,

© Jullie Moment, Ria Fenneman - Mensies 2018