Ria

 

Wie is Ria

Mijn naam is Ria Fenneman- Mensies, geboren in 1961 te Zuidlaren en woonachtig in Slochteren, een plaats in de provincie Groningen.

Ik ben gehuwd, moeder van een  zoon en twee dochters en mag ik met trots zeggen dat ik oma ben van een kleindochter en een kleinzoon.

Ik help stellen, bruidsparen met het realiseren van een op maat gemaakte droomceremonie voor één van de allermooiste dagen in hun leven, de trouwdag.

 

“Zonder blikken of blozen keek jij ons aan ( wij als twee zwaar getatoeëerde mafkezen) en er was ineens een connectie die niet te beschrijven was”.

–Amanda en Paul —

Mijn missie,

Mijn missie is bruidsparen te laten stralen tijdens de ceremonie op hun huwelijksdag. Het verhaal, hún verhaal van de liefde te vertellen in alle facetten. Emotie, humor, stijl, ontspannen maar vooral een persoonlijke touch geven aan het belangrijkste moment van de huwelijksdag.

Vaak heb ik tenenkrommend een verhaal aangehoord waarvan ik dacht, “gaat dit werkelijk over het bruidspaar?”. Zo standaard en onpersoonlijk én waar het bruidspaar na een kwartier al weer buiten stond. Dit moet en kan anders. Het bruidspaar moet stralen van liefde, hun liefde voor elkaar samengevat in een spetterende toespraak.

Mijn verhaal,

Ik heb altijd al iets gehad met het fenomeen trouwen. De sfeer, de magie, de vrolijke mensen, de entourage, de kleding, de styling, eigenlijk alles. Helemaal toen mijn oudste dochter besloot te trouwen en ik samen met haar alles mocht gaan regelen en, als kers op de taart haar getuige mocht zijn.

Toen er ook nog eens een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand werd gevraagd in mijn gemeente kon mijn geluk niet op. Ik wist het meteen, DIT is wat ik wilde, mensen verbinden. Het verhaal van hun liefde vertellen maar wel op de wijze zoals ik dat voor ogen had.

Na enkele tenenkrommende ceremonies te hebben meegemaakt wist ik dat ik het helemaal anders zou gaan doen. Het belangrijkste moment van de dag moest in mijn ogen toch wel iets anders uitstralen dan even snel moment van Ja zeggen en dan weer door naar het volgende stel.

Emotie met of zonder zakdoek, passie, herkenning, spontaniteit en ontspanning moesten de boventoon gaan voeren maar ook de aanwezige dierbaren moesten zich ook prettig voelen en bij de ceremonie betrokken worden.

Fotocredits: www.fotokruger.nl
1November 2011,

Op 1 november 2011 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Groningen als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker. Ietwat met knikkende knieën maar dat waren toch wel gezonde zenuwen.

Visitekaartjes en flyers laten drukken, een website ontwerpen, inschrijven voor beurzen, netwerken en vol goede moed gáán!

Ik moet zeggen dat de aanloop best wel moeilijk is geweest maar nu weten de stellen gelukkig steeds meer wat de meerwaarde kan zijn van een “eigen” trouwambtenaar.

Aanvragen uit het hele land en zelfs voor het buitenland kwamen in mijn mailbox terecht. Wat een feest en zo denk ik er nog steeds over. Ik vind het een eer maar zeer zeker ook een groot feest om het verhaal van de liefde te mogen vertellen, het verhaal van de stellen zelf, waar zij zich totaal in vinden.

Ja, ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik het leukste beroep va de hele wereld heb.

Fotocredits: www.mandyaileen.com
Dit ben ik,

Uitbundig, spontaan, invoelend, zorgzaam, lief en liefde. De liefde in al zijn of haar facetten dat is wat ik ben, Ria Mensies, trouwambtenaar en ceremoniespreker.