Over Mij

Wie is zelfstandig trouwambtenaar Ria,

Mijn naam is Ria Fenneman- Mensies, geboren in “the sixties” te Zuidlaren en woonachtig in Slochteren, een plaats in de provincie Groningen.

Ik ben al vele jaren getrouwd, moeder van een  zoon en twee dochters en mag ik met trots zeggen dat ik oma ben van een kleindochter en een kleinzoon.

Ik help als zelfstandig trouwambtenaar stellen, bruidsparen van jong tot oud,  met het realiseren van een op maat gemaakte droom huwelijksceremonie voor één van de allermooiste dagen in hun leven, de trouwdag.

 

“Zonder blikken of blozen keek jij ons aan

(wij als twee zwaar getatoeëerde mafkezen)

en er was ineens een connectie die niet te beschrijven was”.

-Amanda en Paul —

Mijn missie,

Mijn missie is bruidsparen te laten stralen tijdens de ceremonie op hun huwelijksdag. Het verhaal, hún verhaal van de liefde te vertellen in alle facetten. Emotie, humor, stijl, ontspannen maar vooral een persoonlijke touch geven aan het belangrijkste moment van de huwelijksdag.

Vaak heb ik tenenkrommend een verhaal aangehoord waarvan ik dacht, “gaat dit werkelijk over het bruidspaar?”. Zo standaard en onpersoonlijk én waar het bruidspaar na een kwartier al weer buiten stond. Dit moet en kan anders. Het bruidspaar moet stralen van liefde, hun liefde voor elkaar samengevat in een spetterende toespraak.

Mijn verhaal.

Ik heb altijd al iets gehad met het fenomeen trouwen. De sfeer, de magie, de vrolijke mensen, de entourage, de kleding, de styling, eigenlijk alles. Helemaal toen mijn oudste dochter besloot te trouwen en ik samen met haar alles mocht gaan regelen en, als kers op de taart,  haar getuige mocht zijn.

Toen er ook nog eens een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand werd gevraagd in mijn gemeente kon mijn geluk niet op. Ik wist het meteen, DIT is wat ik wilde, mensen verbinden. Het verhaal van hun liefde vertellen maar wel op de wijze zoals ik dat voor ogen had.

Na enkele tenenkrommende ceremonies te hebben meegemaakt wist ik dat ik het helemaal anders zou gaan doen. Het belangrijkste moment van de dag moest in mijn ogen toch wel iets anders uitstralen dan even snel het moment van Ja zeggen en dan weer door naar het volgende stel.

Emotie met of zonder zakdoek, passie, herkenning, spontaniteit en ontspanning moesten de boventoon gaan voeren maar ook de aanwezige dierbaren moesten zich ook prettig voelen én vooral bij de ceremonie betrokken worden.

Fotocredits: www.fotokruger.nl

1 November 2011,

Op 1 november 2011 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Groningen als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker. Ietwat met knikkende knieën maar dat waren toch wel gezonde zenuwen.

Visitekaartjes en flyers laten drukken, een website ontwerpen, inschrijven voor beurzen, netwerken en vol goede moed gáán!

Ik moet zeggen dat de aanloop best wel moeilijk is geweest maar nu weten de stellen gelukkig steeds meer wat de meerwaarde is van een “eigen” (zelfstandig) trouwambtenaar.

Aanvragen uit het hele land en zelfs voor het buitenland kwamen in mijn mailbox terecht. Wat een feest en zo denk ik er nog steeds over. Ik vind het een eer maar zeer zeker ook een groot feest om het verhaal van de liefde te mogen vertellen, het verhaal van de stellen zelf, waar zij zich totaal in vinden.

Wat is er nu fijner wanneer een vader aan mij vraagt, “Ben jij een vriendin van mijn dochter want je weet het zo treffend te brengen”. 

Ja, ik kan echt met heel mijn hart zeggen dat ik het allerleukste beroep van de hele wereld heb.

Fotocredits: www.mandyaileen.com

Dit ben ik,

*uitbundig,

*spontaan,

*invoelend,

*zorgzaam,

*lief en liefdevol.

De liefde in al zijn of haar facetten dat is wat ik ben.

Ria Fenneman- Mensies, trouwambtenaar en ceremoniespreker.


WEETJES:

Er is nog zoveel over mij te vertellen maar onderstaande weetjes wil ik jullie niet onthouden. Zo weten jullie wie ik ben als persoon en waar ik voor sta.

 

Ik ben/heb;

– stapelgek op sushi, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken,

– verzot op avontuur en reizen. New York is mijn allergrootste liefde,

– al sinds mij 5e “besmet” met het scoutingvirus en mijn eerste huwelijk was dan ook een echt padvindershuwelijk,

– op mijn 38e weduwe geworden en stond voor de opvoeding van 2 puberkids,

– in 2002 wederom in het huwelijksbootje gestapt en wederom moeder geworden van een fantastische dochter,

– jarenlang met ontzettend veel liefde en passie wensvervuller geweest voor stichting Make-a-Wish Nederland,

– momenteel met evenveel liefde en passie de rol van ambassadeur vervul voor  Make-a-WeddingWish,

– iemand die absoluut niet tegen o.a. onrecht, discriminatie en onderdrukking kan , ik maak mij dan ook hard voor de LHTBIQ+ gemeenschap. Vanuit die gedachte is ook het rozetrouwen ontstaan,

– stapeldol op muziek, netflix, schrijven, leren, bakken, koken, snelle auto’s, motoren, karten, boekbinden, creatief bezig zijn en ga zo maar door,

– in 2011/2012 de opleiding weddingplanner heb gevolgd aan te BWPN in Nieuwegein,

– waanzinnig dol op paarden, honden en katten,

– scheidsrechter geweest ben bij het marathonschaatsen en jurylid bij het wielrennen en langebaanschaatsen,

– verliefd op Portugal, Lissabon waar mijn echtgenoot sinds juni 2023 woont en werkt. Het is daarom ook een mogelijkheid dat ik een Nederlandstalige ceremonie verzorg waar dan ook in Portugal. De kosten voor een vlucht voor mij hoeven jullie dan niet te maken omdat ik daar heel frequent verblijf. 

 

 

Hebben jullie nu zoiets van, Yes daar willen wij wel heel graag een gesprek mee.

Klik dan op onderstaande button en ik neem contact op.