Trouwen in Groningen maar dan wél met je eigen zelfstandig trouwambtenaar.

“Strooi liefde in het rond als confetti”

Na een waanzinnig aanzoek hebben jullie besloten in het huwelijksbootje te stappen. Vanaf nu zal er een hele gezellige, drukke en spannende tijd aanbreken waarin vele zaken geregeld moeten worden.

De locatie, de bruidsjurk, het pak voor de bruidegom, een fotograaf, de muziek maar ook een trouwambtenaar, ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) genoemd. Vaak zie ik jullie dan denken ;” Maar die krijgen we toch toegewezen door de gemeente”?.

Ja hoor dat kan, soms mogen jullie zelfs een keuze maken uit de gemeente Babsen. Toch kiezen steeds meer stellen voor een “eigen” trouwambtenaar.

Een eigen zelfstandig-trouwambtenaar?

Hieronder heb ik een paar overwegingen geplaatst waarom het fijn(er) kan zijn om te kiezen voor een “eigen” zelfstandig-trouwambtenaar boven een trouwambtenaar van een gemeente. 

Als zelfstandig trouwambtenaar neem ik al in een vroeg stadium, afhankelijk van het moment dat wij contact hebben, contact met jullie op en niet pas 3 weken voor het huwelijk. Dit komt de onderlinge band ten goede want zo kunnen jullie zelf bepalen hoe de invulling zal zijn tijdens de ceremonie. Vergeet niet het is jullie moment en jullie dag. 

Ik ben als zelfstandig trouwambtenaar beëdigd door de Rechtbank te Groningen en mag in die functie in heel Nederland een huwelijk voor de wet voltrekken, mits die gemeente een aanwijzing voor één dag afgeeft.

Doordat ik als zelfstandig trouwambtenaar meer tijd vrij kan maken voor jullie als bruidspaar zal ook de toespraak persoonlijker worden met, indien jullie dat wensen, veel input van jullie dierbaren. Als gemeente trouwambtenaar heb je daar niet de tijd en de ruimte voor.                          Vanzelfsprekend is ook een ceremonie die ik mag verzorgen voor mijn eigen gemeente een feestje op zich, alleen in een andere vorm gegoten.

Ik heb er als zelfstandig trouwambtenaar voor gekozen om maar 1 huwelijk op een dag te sluiten waardoor ik flexibeler ben qua tijd en weersomstandigheden bij een o.a. een buitenceremonie.

Bruidsparen voelen zich meer op hun gemak want door het vele en intensieve contact zal ik geen “vreemde” meer voor jullie zijn. Vaak voelt het zelfs wel eens als familie of een goede kennis.

Een zelfstandig trouwambtenaar kiezen jullie zelf. Deze keuze hangt niet af van de locatie waar jullie gaan trouwen.

Ik kan nog heel veel redenen op noemen om te kiezen voor een “eigen” trouwambtenaar. Kom daarom gerust eens vrijblijvend kennis maken met mij , dan gaan we gezamenlijk kijken of jullie wensen uit kunnen komen op jullie mooiste dag.

Ceremoniële verbintenis.

In Nederland zijn heel veel mooie locaties om elkaar het Ja-Woord te geven, de officiële trouwlocaties.

Maar wat:

– als jullie een andere mooie locatie hebben gevonden waar je volgens de gemeente niet het officiële Ja-Woord mag geven?

– als de gemeente geen toestemming geeft om te trouwen met je ‘eigen” trouwambtenaar én jullie alleen kunnen kiezen uit de BABSEN van de desbetreffende gemeente?

Dan is een ceremoniële verbintenis echt iets voor jullie.

Jullie sluiten het wettelijke gedeelte op een ander tijdstip maar wel vóór de ceremoniële verbintenis. Het wettelijk deel kunnen jullie sluiten op een goedkoop moment, bijvoorbeeld op een maandag- of dinsdag morgen.

Voor de wet zijn jullie dan officieel getrouwd en daarna kunnen jullie op elke locatie en op een tijdstip die bij jullie past, de ceremonie van jullie dromen laten plaatsvinden.

Trouwen met kinderen.

Niets is leuker dan te trouwen met de kinderen erbij.

Als trouwambtenaar zorg ik ervoor dat zij altijd een taakje hebben en mij mee mogen helpen door bijvoorbeeld de ringen te geven of met de hamer te slaan na het Ja-Woord.

Ook kunnen jullie trouwen als gezin door ook de kinderen een aandenken te geven (b.v. een ringetje of ketting) tijdens het wisselen van de ringen.

Tevens mogen de kinderen hun handtekening zetten op een voor hun speciaal gemaakte kinder “akte” en wanneer er plaats voor is, tekenen in het trouwboekje.

Trouwen in de gemeente Midden-Groningen.

Willen jullie in Midden-Groningen door mij getrouwd worden? Dat kan natuurlijk ook.

Ik ben als BABS verbonden aan deze gemeente en zal daarom alleen als gemeente Babs het huwelijk sluiten.

Jullie kunnen tijdens de melding van het huwelijk een voorkeur uitspreken om door mij getrouwd te worden. Wij moeten ons dan houden aan de regels die de gemeente voor heeft geschreven.

Trouwen in het buitenland.

Besluiten jullie om de ceremonie plaats te laten vinden in het buitenland?

Alleen met jullie dierbaren, een heerlijk weekend samen en dan beginnen of afsluiten met een ceremoniële verbintenis?

Lekker lang tafelen onder de Italiaanse pijnbomen? Of met zijn allen herinneringen ophalen in het vakantie huis van jullie ouders in het buitenland?

Dit is allemaal mogelijk. Graag vertel ik jullie daar meer over in een vrijblijvend gesprek.

 

Nogmaals elkaar het Ja-Woord geven?

Jullie zijn al getrouwd en willen de ceremonie nog eens over doen maar dan anno nu?

Met het her bevestigen van jullie Ja-Woord staan jullie nog eens stil bij wat de liefde jullie zoal heeft gebracht in al die jaren. Opnieuw elkaar de liefde verklaren ten overstaan van jullie dierbaren waar jullie zo mee verbonden zijn.

Graag denk ik met jullie mee en zal ik net als bij een wettelijk gesloten huwelijk met al mijn enthousiasme jullie liefdesverhaal vertellen.

Want wat is er nu mooier dan dat alle losse stukjes als een complete puzzel in elkaar worden gezet en zo het verhaal weergeven zoals jullie bedoelt hadden.