Het trouwseizoen 2018 ten einde?  Echt niet!!

 

Wat heb ik als zzp Babs en gemeente Babs mooie huwelijken mogen sluiten en ceremonies mogen (bege)leiden. De één nog gaver dan de ander en allemaal zó bijzonder om er bij te mogen zijn.

Afgelopen juli was het natuurlijk ontzettend heet, 36 graden en in de zon wellicht nog warmer en om dan een huwelijk te sluiten is best wel topsport. Voor de mannelijke gasten maakte ik dan ook een statement. Ik deed mijn toga uit met het verzoek dat alle mannen hun jasjes ook aan de wilgen zouden hangen. Deze mededeling van mij aan de heren kwam als een geschenk uit de warme hemel en ook de drinkpauze halverwege de ceremonie werd dankbaar aanvaard. Dank daarvoor personeel van De Kruimel te Gasselte.

Er waren nog meer superleuke huwelijken, in de Fraeylemaborg waar ik vaak het Ja-Woord heb horen klinken, Borg Welgelegen waar op een warme dag, en ik ziek was, zoveel extra liefde en warmte vrijkwam. Boerderijcafé Mausel in Noordbroek, de Burcht in Wedde, een barnwedding in Odoornerveen welke echt in mijn top 3 staat, De Rietschans in Haren, Café Hamming in Garnwerd, ga zo maar door.

De ceremonies in Assen en er was er één op een eigen locatie te Tolbert en ook nog op een avond.

Wat een organisatie maar wat was het perfect, trouwen, elkaar de liefde verklaren in je eigen tuin/weiland. Alles werd uit de kast gehaald om het iedereen naar de zin te maken. Wat een prachtige ceremonie is het geworden, twee gezinnen werden één met behulp van een zandritueel.

In Westerbork heb ik ook twee keer mogen trouwen, de één in een stralende zon en die andere???? Storm en onwijs harde windvlagen maar wat er ook zou gebeuren, er werd buiten getrouwd. Geweldig, onder de parasols die zo hard klapperden, de haard aan en met de gasten voorzien van dekentjes werd het alleen maar warmer door het liefdevolle paar met alle lieve gasten.

Scouting, mijn padvindershart ging sneller kloppen toen ik aankwam op het terrein van Tecumseh te Haren. Vele herinneringen aan een prachtige (jeugd)tijd kwamen weer boven. De tenten, het vuur en dan niet te vergeten die onwijs prachtige tafel gevuld met de meest heerlijke taartcreaties gemaakt door de bruid zelf. Kan ook niet anders natuurlijk wanneer je elke week zoveel (bruids)taarten aflevert op de diverse locaties.

Heerlijke verhalen heb ik mogen vertellen, de mooiste jurken en pakken zag ik voorbij komen, de trouwauto’s, de één nog bijzonderder dan de ander.

Maar ook de samenwerking met vele lieve collega’s, zo gaaf om met z’n allen een steentje bij te dragen aan één van de mooiste dagen van deze lieve stellen.

We gaan nog even door met trouwen in dit jaar 2018.

Er hangt nog steeds liefde in de lucht.