trouwen in de Fraeylemaborg

Deze vragen kun je je natuurlijk afvragen wanneer je gaat trouwen.

Wat als blijkt dat de trouwambtenaar of iemand in haar omgeving klachten heeft die kunnen leiden tot Corona?

Het is dus bij ons gebeurt.

Op zaterdag 15 mei zou ik een fantastisch huwelijk sluiten voor mijn gemeente op de Fraeylemaborg te Slochteren.

Het stel woont in Groningen maar er waren veel familieleden over gekomen vanuit Catalonië.

Mede daardoor zou de toespraak ook iets langer duren dan normaal op zaterdag want er waren dierbaren die heel graag het bruidspaar wilden toespreken en er was ook live muziek geregeld. Fantastisch allemaal. Mijn toespraak was al naar de ceremoniemeester voor vertaling in het Spaans of liever gezegd het Catalaans.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken totdat……..

Ja totdat dochterlief, die enkele dagen bij ons verbleef omdat ze thuis meer rust had om te studeren, van bed af komt met lichte paniek in haar ogen.

Pijn in de keel, niet of slecht kunnen slikken en een volle (snot)neus. Alle alarmbellen gaan bij mij af. Zeker omdat ik wegens gezondheidsproblemen tot een risicogroep behoor. Het zal toch niet, al die tijd heb ik dat spook buiten de deur kunnen houden en dan in het zicht van de haven zou hij nog even de rust gaan verstoren? Grrr.

Afspraak gemaakt voor een sneltest in de stad. Zelf heb ik maar even contact op genomen met de GGD wat ik het best zou kunnen doen in verband met het te sluiten huwelijk van die middag.

THUISBLIJVEN, werd heel dringend aangeraden tot de testuitslag negatief zou blijken te zijn.

Alle radertjes in mijn hoofd doen hun werk. Op zaterdag is het gemeente huis niet open. Gelukkig beschikken wij sinds een jaar over een app groep waar alle babsen en de absen deel van uit maken.

Gebeld met degene waar ik het meest contact mee heb en die was bereid om op haar vrije dag naar het gemeentehuis te komen om een nieuwe akte te maken, want ja mijn naam stond er al onder en ook in het trouwboekje. Oproep gedaan in de app en bijna alle collega’s reageerden vrijwel direct en boden aan om het huwelijk over te nemen.

Bellen met de ceremoniemeester en uitleggen dat ik er niet bij zou zijn die middag en samen hebben wij overlegd dat zij mijn toespraak zou gebruiken en er haar draai aan te geven zodat mijn collega, die het stel dus helemaal niet kent, alleen het officiële gedeelte zou hoeven te doen.

Wat een geluk dat de ceremoniemeester mijn toespraak al had. Telefoonnummers uitgewisseld van mijn collega en de spreekster en zonder dat het bruidspaar er hinder van zou hebben kon dit fantastische stel elkaar GEWOON het Ja -woord geven.

Jeetje dat was wel even stressen maar om half 2 kwam dan het bericht dat dochterlief negatief was getest en gewoon een griepje onder de leden had.

Zo zie je maar dat zaken anders kunnen lopen dan dat je in gedachten hebt maar dankzij een goed netwerk van collega’s verliep alles op rolletjes.

Chapeau voor de gemeente Midden-Groningen en het bruidspaar met hun dierbaren.

Ik hoop nu één ding, dat het spook Corona heel snel gaat verdwijnen en wij met z’n allen weer op een voor ons normale wijze de liefde kunnen en mogen vieren.

Liefs,

 

Ria