Wauw, wauw en nog eens wauw.

Het is zondagmorgen 12 augustus 2018 wanneer ik dit blog schrijf. Ik ben alleen in huis want dochter en manlief maken een rondreis door China. Niets voor mij, laat mij maar trouwen.

De hitte is weer verdwenen en de regen tikt nu zachtjes tegen het raam, echt tijd om even over mijn avonturen te schrijven.

Ik heb mij voorgenomen om deze week echt ME time in te lassen en geen afspraken te plannen, wat is dat moeilijk zeg. Er staan nog zoveel huwelijken in mijn agenda waar ik graag mee aan de slag wil maar………. Ik heb het aan mijzelf beloofd.

Wat was het een heftige, drukke, leuke, bijzondere en gezellige tijd, de afgelopen maanden. Zoveel huwelijken die ik mocht sluiten, de één nog leuker qua aankleding dan de ander.

In april is het trouwseizoen natuurlijk alweer begonnen en het loopt voor mij in ieder geval nog door tot in november wellicht december.

Zo fijn dat bruidsparen ook de weg naar de zelfstandig trouwambtenaar weten te vinden maar ook mijn huwelijken voor de gemeente Midden-Groningen nemen een toe in een razend tempo.

Dat is wat ik het allerliefste doe, mensen gelukkig maken met mijn verhaal en woorden die raken.

Ik kan zo genieten van een bruidspaar die zo heerlijk ontspannen kunnen luisteren naar het verhaal, de woorden die over hen gaan. De lach, de traan en die emotie, zoooooo waanzinnig mooi om dat te bewerkstelligen.

Niet alleen het bruidspaar, maar ook hun dierbaren, van ouders, grootouders tot aan de vrienden, iedereen voelt zich betrokken tijdens de ceremonie en zo hoort het ook.

Wat is er dan heerlijker om na een ceremonie met een lach van oor tot oor en de radio op volume, ik kan niet hoger, naar huis te rijden, dan ben ik de aller gelukkigste persoon op de hele aarde.

Zo blij als een klein kind die in een snoepwinkel van alle snoepjes mocht proeven.

Wat kan ik ook genieten van alle zorg die aan de aankleding van het geheel wordt besteed.

De prachtigste bruidsjurken en dan de pakken van de heren, zo gaaf en veelal met een speciale noot, zoals het pak van Adriaan, gemaakt door mijn vrienden van www.destijlmeester.nl met het uiltje in de binnenkant van zijn maatpak. Het uiltje wat symbool staat voor iets wat voor altijd bij hém hoort.

En de schoenen, ook zoiets geweldigs, de één nog prachtiger dan de ander, en gelukkig niet meer alleen de standaardkleuren, nee veelkleurig zoals het huwelijk. Ik hou er zo van.

Dan heb ik het nog niet gehad over de geweldige locaties die ik heb mogen bezoeken, buiten, binnen, aan het water, in een kasteel, een boerenschuur, een molen, niets is te gek.

Weddingplanners, stylisten, bloemisten, echt zij maken er zoveel werk van om alles er goed uit te laten zien  precies zoals het stel voor ogen had.

Ik ben soms sprakeloos van de prachtige bloemstukken en aankleding, zoals afgelopen vrijdag de 10e augustus.

Wat een speciale dag. Dit bruidspaar wilde trouwen op hun eigen terrein, in het weiland achter hun huis, want daar voelen zij zich thuis.

De gemeente werkte zeer goed mee en echt alles was perfect geregeld, de aankleding met bloemstukken aan het hek, de lampjes overal, de opstelling van de plaats waar de ceremonie werd gehouden, de strobalen voor de foto’s, de grote zwarte Dodge Ram Van, de catering gewoon alles.

Wanneer je de juiste mensen( fotograaf, cateraar/partyservice, videograaf, bloemist, kleding voor hem en haar, je eigen trouwambtenaar) inschakelt, ontstaat er een perfecte samenwerking en dan kan je werkelijk overal trouwen waar je maar wilt.

Ik ga nu genieten van mijn “vrije” zondag en ik hoop dat ik je zie bij mij volgende blog.

Doeiiii,

 

Liefs,

Ria