Vertrouwen,

Het zijn hoogtijdagen voor alle trouwambtenaren en ceremoniesprekers, zo ook voor mij van Jullie Moment. Het mooie weer breekt weer aan en overal in het land en natuurlijk ook het buitenland, gaan stellen een verbinding met elkaar aan.

Mijn vingers ratelen dan ook vlug over het toetsenbord van mijn laptop om alle verhalen die ik heb mogen horen om te zetten in woorden op papier. Met emotie, blijdschap en soms ook verdrietige momenten probeer ik zo goed mogelijk de passende woorden te vinden die het bruidspaar recht doen.

Ik vind het altijd weer bijzonder dat stellen mij zo in vertrouwen nemen, hun levensverhaal vertellen en dat ze weten dat ik dat vertrouwen nooit zou beschamen. Vaak komen wij als trouwambtenaren zaken te weten waar andere familieleden niets van af weten. Soms is dat moeilijk om mee om te gaan maar gelukkig weet ik het altijd wel een plekje te geven. Vertrouwen in elkaar is in deze zo ontzettend belangrijk.

Zo ook in de gesprekken van de afgelopen week. Vier stellen heb ik gesproken met ieder weer een heel eigen verhaal, eigen leven en eigen beslommeringen. Leven, toekomst, de liefde, kinderen, ouders maar ook zaken als overlijden worden besproken en wat dat met jou als mens doet.

In de loop der jaren heb ik zelf veel levenslessen gehad, daarom vind ik het ook zo fijn dat de stellen hun verhaal bij mij kwijt kunnen en dat we na het gesprek allemaal met een gelukkig gevoel naar huis gaan om ons te gaan voorbereiden op de huwelijksdag, hún huwelijksdag.

Liefs Ria

Wie geen vertrouwen in anderen stelt, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen.

– Lao Tse